photo: Daniel Gjurcinovski https://www.slobodnaevropa.mk/a/29228123.html Исклучително талентираните Виктор Филиповски – тапани и перкусии, Горјан Стојменовски – гитара, Марко Василевски – бас, Борислав Веселинов – саксофон и Сенад Усеин – труба се членовите на ФИРС, бендот кој пред себе си постави за цел да го претстави звукот на новата генерација македонски џез музичари. Тие креираат иновативни мелодии, рифови и ритмови кои пленат со својата инстантна прифатливост и засилена енергичност. Зад себе имаат еден албум и уште еден во најава, а во Битола ќе понудат сет во кој ќе ги комбинираат најубавите моменти од сето она што досега го имаат потпишано а на еден или друг начин и било достапно на јавноста.

Posted on Posted in News

33382644_586436658388036_5293244860982099968_o 33401838_586436805054688_3662670907991654400_o 33434804_586436781721357_4186412302536278016_o 33475212_586436505054718_224159797786705920_o 33513342_586436525054716_3418719729106288640_o 33553717_586436638388038_1883015010909683712_o 33575096_586436668388035_8717685404922281984_o 33593301_586436531721382_4546579403756273664_o 33677585_586436788388023_7958371243239931904_o