Home

ABOUT

The expression of Fierce is driven by the need of musical and social change in the Macedonian conservative society. It's a contemporary jazz form and sound, created by a young generation of Macedonian musicians, represented by strong and innovative riffs, beats and melodies.

Guitar – Gorjan Stojmenovski // Drums & Percussion – Viktor Filipovski // D. Bass – Marko Vasilevski // Alt Sax – Borislav Veselinov // Trumpet – Senad Usein


VIDEOS

   

PHOTOS

i281756464692223845._szw1280h1280_ i281756464692223840._szw1280h1280_ 12715449_1746202335601995_106065833289865560_n 12642640_1760250940863801_7389221866410197048_n 6 5 4 3 2 1

NEWS

photo: Daniel Gjurcinovski https://www.slobodnaevropa.mk/a/29228123.html Исклучително талентираните Виктор Филиповски – тапани и перкусии, Горјан Стојменовски – гитара, Марко Василевски – бас, Борислав Веселинов – саксофон и Сенад Усеин – труба се членовите на ФИРС, бендот кој пред себе си постави за цел да го претстави звукот на новата генерација македонски џез музичари. Тие креираат иновативни мелодии, рифови и ритмови кои пленат со својата инстантна прифатливост и засилена енергичност. Зад себе имаат еден албум и уште еден во најава, а во Битола ќе понудат сет во кој ќе ги комбинираат најубавите моменти од сето она што досега го имаат потпишано а на еден или друг начин и било достапно на јавноста.

Fierce live @Izlet 16.05.18

Upcoming dates >>>

13 Maj | Излет SK 19 Maj | Jazz Factory Festival BT 24 Мај | Синестетика #1 SK 12.08 | Strumica OPEN Festival SR 30.08 | Prilep JAZZ Weekend PP TBA.09| Kumanovo Jazz Festival KU

See all our news